Hírek

Innovatív kapacitásbővítő beruházás a Multi-Cikória Kft-nél

A projekt címe: Innovatív kapacitásbővítő beruházás a Multi-Cikória Kft-nél

A kedvezményezett neve: Multi-Cikória Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 29 700 000 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03428

A projekt befejezési dátuma: 2019.07.14.

A projekt tartalma:

Cégünk 1994-ben alakult, fő profil szerint 1083 - Tea, kávé feldolgozás tevékenységgel foglalkozunk. Az 1911-ben épült cikóriafeldolgozó és pótkávé gyártó üzem 1994-ben került cégünk tulajdonába. Tevékenységünket a tradicionális cikóriafeldolgozás és tucatnyi fajta pótkávégyártás határozza meg, mely tevékenységi kör egyedülálló Magyarországon. Üzemünkben az aszalás és a pörkölés folyamata is megoldott, így teljes körűen saját megvalósításban tudjuk a cikóriafeldolgozást végezni.

A pályázat keretében beszerzett eszközök megnevezése:

-             1 db V1500S típusú vízszintes keverőgép 19/SC-0116

-             2 db RATIONAL SCC E61 elektromos sütő-gőzpároló készülék

-             1 db Winterhalter mosogatógép PT – XL

A beszerzett eszközök olyan innovatív technológia bevezetését jelenti cégünknél, mely eddig nem használt módszereket eredményez, újfajta termékeket és sokkal hatékonyabb munkavégzést hoz cégünkhöz.

A beruházásban szereplő 4 eszköz teljesen új technológiát hozott cégünk gyártási tevékenységébe, alapvető színvonalbeli ugrást jelent használatuk, mely nagyban hozzájárul cégünk fejlődéséhez, a gyártási technológia magasabb színvonalához, a versenyképesség megőrzéséhez. Jelen beruházásunkkal folytatjuk az utóbbi években elkezdett kapacitásbővítésünket, mely alapján már látszódik a termelékenység növekedése.

A fejlesztésnek köszönhetően egy olyan fejlett technológiát tudunk meghonosítani, melynek célja az egészséges és helyi élelmiszerek előállításának javítása és a fenntarthatóság megőrzése.

A beruházásnak köszönhetően az élelmiszerlánc megőrzi a biológiai értéket, erősödik a helyi élelmiszerfeldolgozás és termelés. Az eszközbeszerzésekkel haladó technológiák felhasználására nyílik mód. A korszerű technológia üzembe helyezésével, használatával hozzájárulunk a fogyasztóink általános egészségi állapotának javításához, a helyben történő élelmiszer-feldolgozás pedig növeli a vidék megtartóerejét, munkahelyek teremtése is lehetővé válhat a beruházással.

Közreműködő szervezet:

Pénzügyminisztérium – Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság

1139 Budapest, Váci út 81-83.

gazdasagfejlesztes kukac gov pont hu

Tel: +36 1 896 66666